חיסכון, הוא למעשה דחיית סיפוקים בהווה לטובת מימוש יעדים עתידייים. הרבה משפחות לא מתכננות כלל, אחרות מתכננות בגדול. אלו גם אלו חוסכות לפי האפשרויות, ללא הגדרת יעדים מדויקת, מה שפוגע בשימוש בו בשעת הצורך. בזמנו עבדתי במרכז פיתוח ישראלי של חברה בינלאומית, שנאלצה מסיבות כלכליות לסגור את המרכז בישראל. 70 עובדים מוכשרים פוטרו. אחד מהם סיפר לי שנסע מרחק רב לריאיון עבודה. שאלתי למה הוא לא מתמקד בחיפוש עבודה קרוב לבית, ובינתיים משתמש בחסכונות, והוא הסתכל עלי, לא מבין. בעיניו, זו לא היתה סיבה מוצדקת לשימוש בחסכונות. אלה נועדו לילדים. עובד אחר סיפר לי שהוא נותן לעצמו תקופה של כמה חודשים להתעדכן מקצועית, ולראות לאיזה כיוון מקצועי הוא רוצה להתפתח. בסופו של דבר שניהם מצאו עבודה. הבחור השני ניהל את התהליך ברוגע, התפתח והשיג עבודה שמקדמת את הקרירה שלו.
בעבודה לפי מתודולוגיה של כלכלת המשפחה, כשמתכננים את החזון הכלכלי, חשוב להגדיר את המטרות, את הטווח שלהן, ולהתאים את הסיכון לטווח היעד. הרבה פעמים אין מספיק עבור כל המטרות, וצריך לתעדף ביניהן.
כפי שציינתי קודם, ביעדים לטווח ארוך נרצה להגדיל את הסיכון, וככל שהתאריך למימוש המטרה מתקרב, להקטין את הסיכון. מטרות ויעדים לטווח הקצר, לא כדאי שיהיו חשופים לסיכון, שכן יש חשש שבדיוק כשיגיע מועד השימוש, תהיינה ירידות שערים והכסף לא יספיק למטרה.
כיום, בשל החששות מהמצב הכלכלי הלא ברור, זה הזמן לעבור על אסטרטגיית ההשקעה, ולוודא שיש התאמה בין הצרכים המשתנים לבין החסכונות. כספים המיועדים לטווח ארוך, להתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי אסטרטגיית השקעה.